Család és EQ

Ha tudod milyen az, amikor mindaddig csodás szülő vagy, amíg neked nincsenek gyerekeid – akkor az alaptétellel tisztában vagy: kívülről minden egyszerűbbnek látszik.

Gyerekként láttál néhány példát, akár a saját családodban, akár máshol. Némelyekről megfogadtad, hogy nálad sosem fordul majd elő, másokat pedig mindenképpen el akartál raktározni, hogy te is így csináld majd. Teltek az évek, szülő lettél, és rá kellett ébredned, nem olyan könnyen megy, mint ahogy gondoltad. Arról nem beszélve, hogy minden fellelhető helyen más információkat kapsz, mivel is teszel jót a gyerekednek és magadnak.

Sokszor feltesszük a kérdést, mi a legfontosabb, ami hiányzik szülőként? A válasz leggyakrabban a türelem. A másik fontos, ám gyakran félreértett készség az empátia, amivel néha szintén meggyűlik a bajunk. Gondolj csak arra, amikor a gyereked kijelenti, hogy nem szereti a nagymamáját…

Eddig rendben, de hogy jön ide az EQ?

Talán meglepő, de az érzelmi intelligencia folyamatosan és több oldalról is átszövi a mindennapjainkat.

Ott van, ha úgy válaszolsz a dühös vagy sértődött gyerekednek, hogy megnyugszik tőle és nem érzi megbántva magát.

Ott van, ha őszintén el tudod  mondani a párodnak vagy akár a főnöködnek azt, ami bánt vagy amit szeretnél, anélkül, hogy sérüléseket okoznál a másik félben a szavaiddal, vagy azzal, ahogyan elmondod mindezt.

Ott van, ha mielőtt Te magad sértettségből, vagy indulatból reagálnál, megállsz, és átgondolod a lehetőségeidet.

Ott van, amikor úgy hozol döntést, hogy figyelembe veszed annak következményeit, rád és a környezetedre.

Ott van, amikor együttműködésre építve oldasz meg egy-egy konfliktust és nem erőből vagy a tekintély hangját használva.

Lehet mindezt EQ nélkül is, csak nehezebb, mindenkinek. Más a minőség, ha tudatosan használod az érzelmi és társas intelligenciában rejlő erőt és lehetőségeket.

Szeretnél használni mindazt a tudást, ami már ott van benned, csak még nem tudod hogyan működtesd?

Nálunk egy olyan egységes rendszert találsz, amelyet a saját családodra szabva kezedben lesz a megoldás, és elérheted, hogy harmonikus és együttműködő legyen az otthoni légkör, Te pedig magabiztosan tudj előállni jó ötletekkel a legtöbb helyzetben.
Az oldalon és a tanfolyamainkon találsz javaslatokat, és bevált módszereket, amelyekkel a segítségedre lehetünk.

Te úgy vagy elégedett, ha mindazt, amit nálunk tanulsz, át tudod ültetni a gyakorlatba. Ha hajlandó vagy tenni is érte, mi mindenben támogatunk, legyen szó személyes vagy online tréningről, workshopról vagy coachingról.

Mit tehetsz most ennek érdekében?

Nézd meg a facebook oldalunkat.

Csatlakozz a Heti Hasznos Tipp olvasói közé, és hasznosítsd a máshol el nem érhető információkat, letölthető anyagokat ITT!

A gyakorlatban szeretnéd elsajátítani mindazt, amit megtehetsz a pozitív változásokért? ITT találod a tréningeket és a további lehetőségeket!